CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 28, 2011

if you're wanna be bear, be grizzly..grrr.....

ASSALAMUALAIKUM....GUTEN ABEND....こんばんわ。。。

ok..i'm not talking about her....
(nyer bear wearing a shawl like hana tajima....so what???like i care~)

just taken this picture during my way back to KL from Batu Pahat, Johor....

ok back to where i wanted to share a story.

pernah tengok filem 'When in Rome' tak???

try watch this trailer...

actually aku tak pernah berpengalaman apa-apa berkaitan percintaan...mungkin ada yang mengimpikan berpeluang mengalami sendiri pangalaman bercinta.tidak kurang juga diriku ini...yang langsung tak pernah berpeluang menyatakan kepada dia..entah dia perasan atau tidak...hurmm..entah la..

so far, pengalaman buat setakat ini hanyalah sekadar bertepuk sebelah tangan...dan akhirnya diriku ini yang dikecewakan...kerana aku memperbodohkan diri dengan mengharapkan daripada seseorang yang tak mungkin dapat membalas perasaaan ku ini..entahlah, adakah berbaloi ke aku menunggu seseorang yang sudah lama dan dalam diam meminati dia.kerana jika dibandingkan peribadian dia dan aku sangat berbeda.sampaiku rasa tidak sepadan dengan nya....

tapi movie tu tak mampu menyentapkan diriku ini yang sering khilaf dengan cinta.cinta yang ditunjukkan oleh media barat yang tidak seiring dengan tuntutan agama kita.cinta sebelum pernikahan.cuba tonton trailer dari movie ini...


lebih-lebih lagi selepas aku menonton satu filem yang diadaptasi daripada novel 'Ketika Cinta Bertasbih', sedangkan dibandingkan dengan watak Anna Altahfunnisa aku sudah merendah diri inikan pula mahu dibandingkan dengan Siti Khadijah, Siti Aisyah dan Fatimah az-Zahra...sudah tentulah aku sudah terkeluar senarainya...malu btol dengan diri ku ini...

ASTAGHFIRULLAH...
ASTAGHFIRULLAH....
ASTAGHFIRULLAH....


nak mengatakan lebih2 pun tak mampu...sepertimana puisi yang pernah ku dengari tidak pun anda membaca mana-mana sumber. di sini inginku kongsikan bersama-sama dengan anda semua.puisi ini aku mengambilnya daripada penyajak dari Parsi bernama Rumi yang diselit dalam novel 'Ketika Cinta Bertasbih':
 
disampaikan oleh Ayatul Husna
 
CINTA adalah KEKUATAN yang mampu
mengubah duri jadi mawar,
mengubah cuka jadi anggur,
mengubah malang jadi untung,
mengubah sedih jadi riang,
mengubah setan jadi nabi,
mengubah iblis jadi malaikat,
mengubah sakit jadi sehat,
mengubah kikir jadi dermawan,
mengubah kandang jadi taman,
mengubah penjara jadi istana,
mengubah amarah jadi ramah,
mengubah musibah jadi muhibbah,
itulah CINTA !!!
 
disampaikan oleh Anna Altahfunnisa:
Sekalipun CINTA telah kuuraikan dan kujelaskan panjang lebar.
Namun jika CINTA kudatangi, aku jadi malu pada keteranganku sendiri.
Meskipun lidahku telah mampu menguraikan dengan terang.
Namun tanpa lidah,
CINTA ternyata lebih terang
Sementara pena begitu tergesa gesa menuliskannya
Kata kata pecah berkeping keping begitu sampai kepada CINTA
Dalam menguraikan CINTA, akal terbaring tak berdaya
Bagaikan keldai terbaring dalam Lumpur
CINTA sendirilah yang menerangkan CINTA dan perCINTAan

apa-apa yang dikatakan diatas mungkin ada benarnya tak pun sebaliknya..kadang-kadang cinta mampu menghayutkan kita atau menyebabkan ada dalam kalangan kita lalai dengan tanggungjawab kita kepada Nya...itu sangat kita takut....NAUZUBILLAHIMINZALIK..

OJO KELALEN 
KAWAN-KAWANKU....


aku mungkin tidak dapat menasihat dengan baik...tapi sekadar berkongsi pandangan dan juga ingin mengingatkan diri dan secara tidak langsung kepada para pembaca blog ku sekalian....

apa-apa pun deep in my heart i know that Allah knows when the time is come, i will find my prince charming who will come in shinning amour that'll lead me to the right path to get us near to Him.....insya Allah....

 (^_^)

2 comments:

Light of honor said...

nad, why so sudden? is it happening again? i mean i thought you've forgotten a bit bout this issue...

polaris star* said...

dear dalila...it's not happening again yet...hahaha...it just i wanna share my opinion after i watched these movies.these movies inspired me to write about this post that's all..don't you worry,when there's something happen to me..u're gonna be the first to know dear....:),ok???
hihi.......pray for me that i have the courage to ask him???hahahah....

Post a Comment